Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Doświadczenia nad płukaniem i nawilżaniem ziarna zbóż chlebowych w wodnych roztworach wybranych środków chemicznych przed przemiałem

Tytuł:
Doświadczenia nad płukaniem i nawilżaniem ziarna zbóż chlebowych w wodnych roztworach wybranych środków chemicznych przed przemiałem
Eksperimenty po opolaskivaniyu i uvlazhneniyu khlebnogo zerna v vodnykh rastvorakh otobrannykh khimikatov pered izmelcheniyem
Experiments on washing and damping of the grain of bread careals in liquid solutions of selected chemicals stuff prior to milling
Wasch- und netzversuche des brotgetreidekornes vor der vermahlung in wassrigen losunger von gawahlten chemischen mitteln
Autorzy:
Janicki, Józef
Duma, Zdzisław
Kaczorek, Jerzy
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1836025.pdf
Data publikacji:
1970
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Źródło:
Roczniki Technologii i Chemii Żywności; 1970, 18; 5-32
0080-374X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Badania przeprowadzono w skali wielkolaboratoryjnej ustalając na ich podstawie warunki zastosowania wyników w skali przemysłowej. Do badań użyto ziarna pszenicy i żyta o różnym stopniu czystości mechanicznej i mikrobiologicznej oraz o zróżnicowanych właściwościach użytkowych. Stwierdzono dodatni wpływ kondycjonowania czynnego na pojaśnienie ziarna, mąki i chleba oraz poprawę wartości wypiekowej mąki.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies