Zagadanienie zgodności składu chemicznego produktów spożywczych z wymaganiami normatywnymi na przykładzie sera mazurskiego pełnotłustego The problem of concordance of the chemical composition of food products with standard requirement on the instance of full fat mazurian cheese
W pracy scharakteryzowano wahania zawartości składników sera, dokonano weryfikacji hipotezy rozkładu normalnego ich zawartości, oceniono zgodność zawartości składników sera z normą polską oraz określono przedział wahań tych składników.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00