Grape pomace (GP) is produced in large amounts worldwide, leading to waste of resources and environmental pollution. Using grapes grown in eastern China, the main nutrients and polyphenols in grape seeds (GS), skin (GSK), and GP powders were determined by conventional chemical composition analysis and HPLC-MS/MS. The antioxidative activity of a GP polyphenol extract was identified using DPPH and hydroxyl radical scavenging assays and reducing power assay. GSK and GP contained less total dietary fiber than GS. The total polyphenolic content of GS was significantly higher than that of GSK and GP. The hydrogen- and electron-donating activities of the GP polyphenol extract were superior to those of vitamin C.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00