Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Study of Magnetic Inhomogeneity on the Magnetoimpedance Effect of Soft Magnetic Alloys

Tytuł:
Study of Magnetic Inhomogeneity on the Magnetoimpedance Effect of Soft Magnetic Alloys
Autorzy:
Mohseni, S.
Tehranchi, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1810616.pdf
Data publikacji:
2009-01
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
75.30.Gw
75.50.Kj
75.60.-d
75.40.Mg
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2009, 115, 1; 406-408
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
There are various annealing techniques to influence the magnetic anisotropy of amorphous soft magnetic alloys, applicable for magnetic sensing elements. Laser irradiation of amorphous magnetic ribbons is a kind of annealing method to affect their magnetic moment orientations and consequently change their magnetic anisotropy and magnetoimpedance effect. In this paper, we have studied the role of magnetic anisotropy in the magnetoimpedance effect of laser annealed amorphous ribbons. In our theoretical study, we took into account the variations of magnetic anisotropy constants of local magnetic moments after annealing process. We showed that the flatten magnetoimpedance response which was observed in the experiments can be justified by averaging different local anisotropies induced by laser processing.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies