Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Long-Range Correlation in Atomic Vibration οf Chicken Lysozyme Backbone

Tytuł:
Long-Range Correlation in Atomic Vibration οf Chicken Lysozyme Backbone
Autorzy:
Crăciun, D.
Isvoran, A.
Avram, N.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1795703.pdf
Data publikacji:
2009-10
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
05.45.-a
82.35.Pq
87.15.hm
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2009, 116, 4; 684-686
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Within this study we use methods such as spectral analysis that gives the spectral coefficient β, detrended fluctuations analysis that gives the scaling exponent α and the determination of Hurst exponent (H) to analyze the spatial series corresponding to the temperature factors of N, C-alpha, C and O atoms of 14 complexes of the chicken lysosyme. The mean values of the investigated parameters obtained for the 14 complexes are: β=1.779 ± 0.086, α=1.382 ± 0.009 and H=0.916. These values reveal long-range correlation in atomic vibrations corresponding to the chicken lysozyme backbone.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies