Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Potent antifungal properties of gallic acid in Sarcochlamys pulcherrima against Candida auris

Tytuł:
Potent antifungal properties of gallic acid in Sarcochlamys pulcherrima against Candida auris
Autorzy:
Akhtar, Nahid
Mannan, M. Amin-Ul
Pandey, Deeksha
Sarkar, Amon
Sharma, Himanshi
Kumar, Manish
Ghosh, Anup
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/16698568.pdf
Data publikacji:
2023
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czasopisma i Monografie PAN
Tematy:
Sarcochlamys pulcherrima
antifungal
gallic acid
Candia auris
molecular docking
carbonic anhydrase
Źródło:
BioTechnologia. Journal of Biotechnology Computational Biology and Bionanotechnology; 2023, 104, 2; 105-119
0860-7796
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 Unported
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Candida auris is a major public health concern due to its high transmission and mortality rates, as well as the emergence of pan-resistant strains. This study aimed to identify an antifungal compound from Sarcochlamys pulcherrima , an ethnomedicinal plant, that can inhibit the growth of C. auris. Methanol and ethyl acetate extracts of the plant were obtained, and high-performance thin-layer chromatography (HPTLC) analysis was conducted to identify the major compounds in the extracts. The major compound detected by HPTLC was subjected to in vitro antifungal activity testing, and its antifungal mechanism was determined. The plant extracts inhibited the growth of both C. auris and Candida albicans. HPTLC analysis revealed the presence of gallic acid in the leaf extract. Furthermore, the in vitro antifungal assay showed that gallic acid inhibited the growth of different C. auris strains. In silico studies indicated that gallic acid can bind to the active sites of carbonic anhydrase (CA) proteins in both C. auris and C. albicans, affecting their catalytic activities. Compounds that target virulent proteins such as CA can aid in the reduction of drug-resistant fungi and the development of novel antifungal compounds with unique modes of action. However, additional in vivo and clinical studies are required to conclusively determine gallic acid’s antifungal properties. Gallic acid derivatives may be developed in the future to possess more potent antifungal properties and target various pathogenic fungi.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies