Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Next-generation nutraceuticals: bioactive peptides from plant proteases

Tytuł:
Next-generation nutraceuticals: bioactive peptides from plant proteases
Autorzy:
Matkawala, Fatema
Nighojkar, Sadhana
Nighojkar, Anand
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/16648148.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czasopisma i Monografie PAN
Tematy:
ACE inhibitory
antioxidant
bioactive peptides
nutraceuticals
papain
plant proteases
Źródło:
BioTechnologia. Journal of Biotechnology Computational Biology and Bionanotechnology; 2022, 103, 4; 397-408
0860-7796
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 Unported
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Bioactive peptides are short and specific fragments of proteins with a wide range of biological activities that provide health benefits to the host. These natural peptides are safe and nontoxic and do not show any side effects. Nowadays, the production and characterization of bioactive peptides have been a key area of research as they show great potential as nutraceuticals and functional foods. Thus, bioactive peptides are considered next generation therapeutic agents that can replace pharmaceutical products with profound adverse effects in the near future. So far, proteolytic hydrolysis has been used as the method of choice for the large-scale production of bioactive peptides. Studies have reported that peptides with specific characteristics can be generated using a particular type of protease. Microbial proteases are the predominantly used ones because of the ease in their production and purification. However, recently, plant proteases have gained a renewed interest as they offer diversity and better specificity compared with other proteases. This review highlights the potential of plant proteases for the production of bioactive peptides and also describes the benefits of bioactive peptides as nutraceuticals.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies