Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

ZnO Nanorods on Nanofibrous ZnO Seed Layers by Hydrothermal Method and Their Annealing Effects

Tytuł:
ZnO Nanorods on Nanofibrous ZnO Seed Layers by Hydrothermal Method and Their Annealing Effects
Autorzy:
Yim, K.
Jeon, S.
Kim, M.
Kim, S.
Nam, G.
Lee, D.
Kim, Jin
Kim, Jong
Leem, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1491348.pdf
Data publikacji:
2012-01
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
81.05.Dz
81.15.Lm
78.55.Et
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2012, 121, 1; 214-216
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
ZnO nanorods were grown by using the hydrothermal method on p-type Si (100) substrates with nanofibrous ZnO seed layers. Before the ZnO nanorods growth, nanofibrous ZnO seed layers were spin-coated onto the Si substrates. The structural and optical properties of ZnO nanorods were characterized by scanning electron microscopy, X-ray diffraction, and photoluminescence. The fibrous ZnO nanorods is possible due to the surface morphology of the nanofibrous ZnO seed layers. To investigate annealing effects of the ZnO nanorods, the post-annealing process was carried out at various temperatures ranging from 300 to 700C under argon conditions. The structural and optical properties of the ZnO nanorods were also affected by the post-annealing treatment.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies