The study is focused on the optimization and minimization of sample preparation procedures given in EN 1784 and EN 1785 standardized methods for the detection of irradiated foodstuffs which contain fats. The techniques used in this study were gas chromatography (GC) with a flame ionization detector (FID) for hydrocarbons (HC) detection and GC coupled with mass spectrometry (MS) for 2-alkylcyclobutanones detection. Our work revealed that alternative extraction and clean-up procedures as well as alternative injection modes like large volume injection can significantly reduce the total analysis time and costs with comparable results.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00