Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A study on optimization of sample preparation for gas chromatographic methods used in routine irradiated foodstuffs detection

Tytuł:
A study on optimization of sample preparation for gas chromatographic methods used in routine irradiated foodstuffs detection
Autorzy:
Virgolici, M.
Medvedovici, A. V.
Manea, M. M.
Cutrubinis, M.
Moise, I. V.
Georgescu, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/148092.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Instytut Chemii i Techniki Jądrowej
Tematy:
irradiated foodstuffs detection
gas chromatography
Źródło:
Nukleonika; 2009, 54, 2; 115-121
0029-5922
1508-5791
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The study is focused on the optimization and minimization of sample preparation procedures given in EN 1784 and EN 1785 standardized methods for the detection of irradiated foodstuffs which contain fats. The techniques used in this study were gas chromatography (GC) with a flame ionization detector (FID) for hydrocarbons (HC) detection and GC coupled with mass spectrometry (MS) for 2-alkylcyclobutanones detection. Our work revealed that alternative extraction and clean-up procedures as well as alternative injection modes like large volume injection can significantly reduce the total analysis time and costs with comparable results.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies