Radicals produced by ionizing radiation in sugars, the components of dried and raw fruits give rise to stable multicomponent electron paramagnetic resonance (EPR) signals unidentified so far. The subject of the present EPR study is to identify the radicals stabilized in gamma-irradiated crystalline sugars, D(+)mannose and L(-)sorbose extracted from cranberries (Vaccininum oxycoccos) and rowan berries (Sorbus aucuparia), respectively. EPR measurements and density functional theory (DFT) simulations were employed for that purpose.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00