Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Microelement contents in arable soils of the Upper Silesia

Tytuł:
Microelement contents in arable soils of the Upper Silesia
Autorzy:
Jasiewicz, C
Sendor, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1450107.pdf
Data publikacji:
2001
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Agrofizyki PAN
Tematy:
manganese
iron
arable soil
Upper Silesian region
extraction
microelement
soil
content
soil property
zinc
copper
degraded ecosystem
anthropogenic ecosystem
agricultural chemistry
Źródło:
Acta Agrophysica; 2001, 51; 231-235
1234-4125
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the present paper arable soils of the Upper Silesia were evaluated as to copper, zinc, manganese and iron contents, determined in the same extract, i.e. 1 M dm-3 HCl. The studies comprised 20 points in the vicinity of Sosnowiec and 20 points from near Zawiercie. Soil abundance in the available forms of microelements was assessed on the basis of the limiting numbers suggested by the Institute of Soil Science and Plant Cultivation. Soils of Zawiercie and Sosnowiec belonged to those with high contents of zinc in all the cases; in the majority of objects these were the soils with medium contents of copper and manganese. In half of the cases, the soils were classified as possessing low iron content, and in the remaining half as having medium iron content.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies