Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Investigation of PCM Microcapsules with Paraffin Filling by Positron Lifetime Spectroscopy

Tytuł:
Investigation of PCM Microcapsules with Paraffin Filling by Positron Lifetime Spectroscopy
Autorzy:
Zgardzińska, B.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1402636.pdf
Data publikacji:
2015-05
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
78.70.Bj
62.23.Pq
61.80.Fe
61.72.-y
61.46.-w
81.07.Nb
64.70.Nd
82.35.Pq
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2015, 127, 5; 1536-1539
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Positron annihilation lifetime spectroscopy was applied to investigate the microcapsules composed of n-eicosane (filling material) and polysiloxane polymer (shell) in the range of temperatures 123-333 K. Pure components of microcapsules were also investigated as a base for interpretation of the measurement results. The temperature of phase transitions in microcapsules was determined. It showed the appearance of a rotary phase, which is not present in pure n-eicosane. In the considered material, two types of free volume have been identified. The sizes of free volumes able to accommodate Ps were estimated using standard models. On the basis of the o-Ps intensities, the content of polysiloxane in microcapsules was estimated as about 40%. Internal structure of the microcapsules (morphology) was observed by scanning electron microscopy.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies