Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Content of minerals, total protein and wet gluten in grain of spring wheat depending on cropping systems

Tytuł:
Content of minerals, total protein and wet gluten in grain of spring wheat depending on cropping systems
Zawartość składników mineralnych, białka ogółem i glutenu mokrego w ziarnie pszenicy jarej w zależnooci od systemu uprawy
Autorzy:
Wozniak, A.
Makarski, B.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/13914.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie / Polskie Towarzystwo Magnezologiczne im. Prof. Juliana Aleksandrowicza
Źródło:
Journal of Elementology; 2013, 18, 2
1644-2296
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A strict field experiment was established in 1988 at the Uhrusk Experimental Station, belonging to the University of Life Sciences in Lublin, south-eastern Poland. Results pre- sented in this manuscript originate from the years 2006-2009, namely from 5 crop rota- tions and from a 16-20-year cereal monoculture. In a two-factor experiment, spring wheat of the cultivar Opatka was sown in different cropping systems. The first order factor in the experiment was the cropping system (CS): crop rotation (CR), and monoculture (M), whereas the second order factor were nitrogen doses: 90 kg N ha –1 , and 150 kg N ha –1 . The study demonstrated that wheat grain collected from CR was characterized by higher content of P, Ca, Fe and Zn compared to the grain harvested from M. Fertilization with 90 kg N ha –1 increased significantly the content of P, K, Ca, Fe and Zn in the grain compared to the fertilization with 150 kg N ha –1 . The cropping systems (CS) and nitrogen doses were observed to differentiate the content of protein and gluten in the grain. A higher content of protein was determined in the grain originating from M than in the grain harvested from CR. The content of protein and gluten was increased by the fertilization dose of 150 kg N ha –1 compared to the dose of 90 kg N ha –1.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies