The purpose of this research is to determine the concentration of gelatin of nilem fish bone from the panelists. The method used in the research was an experimental method with four treatments of gelatin addition, which are 9%, 10%, and 11% gelatin of nilem fish bone, and addition of 10% of commercial gelatin from the total weight of the material (sucrose, glucose syrup, flavor, citric acid and water). The parameters observed as panelists' preferences are the appearance, flavor, taste and texture which were performed by semi-trained panelists. The data obtained were analyzed using Friedman Test, Multiple Comparison and Bayes Method. The most preferred jelly candy by the panelists is the treatment of adding 10% gelatin of nilem fish bone with a median value of apperance was 7, flavor was 7, taste and texture was 9.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00