Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Partial deglycosylation of α subunit modifies sturgeon gonadotropin function.

Tytuł:
Partial deglycosylation of α subunit modifies sturgeon gonadotropin function.
Autorzy:
Zenkeviès, Henriks
Vose, Vija
Vosekalne, Ilze
Bcena, Ausma
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1044331.pdf
Data publikacji:
2000
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
α subunit
CD spectrum
sturgeon GTH
gonadotropic hormone
deglycosylation
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2000, 47, 3; 815-819
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Chemical deglycosylation (dg) of sturgeon Acipenser gueldenstaedti Br. (αGTH) resulted in the loss of 83% of its initial carbohydrate content. It altered also recombinant dgαGTH + βGTH dimer molecule, reducing its immunoreactivity by 30%, and fully blocking the hormonal function. CD spectroscopy showed that deglycosylation led to changes in the secondary structure of dgαGTH and in the α-β recombinant. The sugar moiety of sturgeon αGTH is suggested to play an important role in maintaining the biological function of the hormone dimer molecule.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies