Some surfactants widely used as additives in food, pharmaceuticals, and cosmetic formulations are susceptible to peroxidation resulting in accumulation of hydroperoxides (HP). Our investigation was aimed to study the possible influence of different surfactants on the proportionality and reproducibility of the ferrous oxidation-xylenol orange method developed originally for the determination of hydroperoxides. We also attempted to apply this method to determine hydroperoxides produced radiolytically in surfactant molecules. From our preliminary studies we conclude that the method can be applied for determination of hydroperoxides in systems containing non-ionic or anionic surfactants provided careful calibration is performed for each surfactant.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00