Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effect of a hydrophilizing substance on the properties of thermosensitive hydrophilic gels containing lactic acid complexed with chitosan

Tytuł:
The effect of a hydrophilizing substance on the properties of thermosensitive hydrophilic gels containing lactic acid complexed with chitosan
Autorzy:
Małolepsza-Jarmołowska, Katarzyna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1035479.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Polskie Towarzystwo Chitynowe
Tematy:
anti-inflammatory drugs.
hydrophilic gels
lactic acid complexed with chitosan
pectin
thermosensitive polymer-poloxamer 407
vaginal infections
Źródło:
Progress on Chemistry and Application of Chitin and its Derivatives; 2011, 16; 105-110
1896-5644
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Commonly applied drug forms tend to leave the vagina when the patient assumes an upright position. Permanent contact of the drug form with the vaginal mucosa during daily activities of the patient is an indispensable condition for 24-hour therapy. This condition may be fulfilled by drug forms with high ability to adhere to vaginal mucosa. The investigations demonstrated that the thermosensitive polymer - poloxamer 407 increases significantly the adhesive properties of hydrophilic gels, but at the same time it increases their pH. The use of pectin resulted in a decrease of the pH. The addition of glycerol or 1,2-propylene glycol caused further decrease of the pH. Rheological investigations demonstrated positive pharmaceutical properties of the investigated preparations. The obtained parameters gels should provide positive application effects. The investigations revealed that it is possible to obtain gels with high adhesion properties to vaginal mucous membrane.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies