Novel cryogels based on pectin and chitosan were obtained by a cryotropic gelation method. Percentage of chitosan in the cryogels was estimated by elemental analysis. The obtained values were from 3.50 to 15.03 % for Apple pectin/Chitosan cryogels and from 9.44 to 17.64 % for Heracleum pectin/Chitosan cryogels. Internal structure and porosity of the cryogels were measured by scanning electron microscopy. According to the scanning electron microscopy, cryogels have a macroporous sheet-like structure. In the future, cryogels can be used in biotechnology and medicine as biocompatible, biodegradable materials.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00