This paper presents the characteristics of the foodstuff heating phenomenon using induction heating process by an induction cooker. The simulation setup was prepared according to the proposed magnetic material and configuration of the pot and induction cooker. The material properties of pot were varied among the several alternatives. The helical coil was designed on the base of the limitation of the induction cooker size and given number of coil turns and coil tube diameter with specific supplied electric current density. The data from the simulation analysis have to determine the enhancing of the highest heat transfer from induction cooker into pot. These data led to the modification of the material and geometrical properties of the pot in accordance to a minimum heating time and enhanced safety operation, especially close to unshielded magnetic objects.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00