Artykuł dotyczy wpływu środowiska lotu na odżywianie pilotów wojskowych. Autor omawia czynniki środowiska lotu, które wpływają na funkcjonowanie organizmu pilota. Należą do nich zmiany ciśnienia atmosferycznego, fizjologia oddychania, nadciśnienie oddechowe, temperatura otoczenia, przeciążenia i wibracje oraz czynniki psychologiczne. Znajomość wpływu tych czynników na organizm pilota pozwala odpowiednio zorganizować jego żywienie.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00