Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Imbibition of wheat seeds: application of image analysis

Tytuł:
Imbibition of wheat seeds: application of image analysis
Autorzy:
Lev, Jakub
Blahovec, Jiří
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/972903.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Agrofizyki PAN
Tematy:
seed cross area
shape parameters
imbibition
stages
embryo development
Źródło:
International Agrophysics; 2017, 31, 4; 475-481
0236-8722
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Image analysis is widely used for monitoring seeds during germination, and it is often the final phase of germination that is subjected to the greatest attention. However, the initial phase of germination (the so-called imbibition) also exhibits interesting behaviour. This work shows that image analysis has significant potential in the imbibition. Herein, a total of 120 seeds were analysed during germination tests, and information about seed size and shape was stored and analysed. It was found that the imbibition can be divided into two newly defined parts. The first one (‘abrupt imbibition’) consists mainly of the swelling of the seed embryo part and lasts approximately one hour. The second one, referred to as ‘main imbibition’, consists mainly of spatial expansion caused by imbibition in the other parts of the seed. The results presented are supported by the development of seed cross area and shape parameters, and by direct observation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies