Microwave sintering process was employed to agglomerate ferromanganese alloy powders. The effects of sintering temperature, holding time and particle size composition on the properties and microstructure of sintering products were investigated. The results was shown that increasing sintering temperature or holding time appropriately is beneficial to increase the compressive strength and volume density. SEM and EDAX analysis shows that the liquid phase formed below the melting point in the sintering
process, which leads to densification. XRD patterns indicate that the main reaction during microwave sintering is the decarbonization and carburization of iron carbide phase. The experiment demonstrate that the optimum microwave sintering process condition is 1150°C, 10 min and 50% content of the powders with the size of –75 μm.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00