Praktyczne wykorzystanie rozwiązań sporządzania sprawozdania finansowego według IASB/FASB po raz pierwszy wiąże się w przedsiębiorstwie z wprowadzeniem odpowiednich norm i standardów. Dobór właściwych kryteriów podziału aktywów i zobowiązań wpływa na wartość informacyjną sprawozdania finansowego według IASB/FASB. Warunkiem efektywnego i sprawnego wdrożenia koncepcji sprawozdania finansowego według IASB/FASB w przedsiębiorstwie jest zastosowanie właściwych zasad i procedur przejścia z dotychczasowego układu na nowy. W artykule wskazano obszary wymagające nowego spojrzenia i zaprezentowano ogólny zarys innowacyjnego podejścia do zagadnienia wdrażania sporządzania sprawozdania finansowego według IASB/FASB po raz pierwszy.
Practical use of solutions preparation of financial statements by the IASB / FASB for the first time in the company associated with the introduction of relevant standards and regulations. Choosing the right criteria for the distribution of assets and liabilities affect the value of financial statement information by the IASB / FASB. The condition for the effective and efficient implementation of the concept of the financial statements by the IASB / FASB in the company's application of the relevant rules and procedures for the transition from the previous system to the new. The paper identifies areas that require a new approach and presents an overview of innovative approaches to the implementation of the preparation of financial statements by the IASB / FASB for the first time.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00