- Tytuł:
-
Kwasy lotne z parą wodną jako podstawa do oceny przydatności spożywczej ryb. I. Śledzie solone
Kisloty distillirujushhie s vodjanym parom-osnovaniem dlja ocenki pishhevojj prigodnosti ryb
Volatile acid in fish as the index of suitability for consumption. I. Salted herrings - Autorzy:
-
Wierzchowski, J.
Severin, M. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/877995.pdf
- Data publikacji:
- 1962
- Wydawca:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Państwowy Zakład Higieny
- Tematy:
-
ryby
ocena sanitarno-higieniczna
sledzie solone
badania organoleptyczne
substancje lotne
para wodna
kwasowosc tluszczowa
ocena przydatnosci
fish
sanitary evaluation
hygienic assessment
salted herring
organoleptic analysis
volatile substance
water vapour
fatty acidity
suitability assessment - Źródło:
-
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny; 1962, 13, 3
0035-7715 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł