Wydatki na restauracje i hotele w gospodarstwach domowych rolników w Polsce w latach 2005-2015 Expenditure on restaurants and hotels in farm households in Poland in 2005-2015
Celem badań była ocena poziomu i częstości występowania wydatków na hotele i restauracje
w gospodarstwach domowych rolników na tle pozostałych grup społeczno-ekonomicznych oraz diagnoza
zmian tego zjawiska pomiędzy latami 2005, 2010 a 2015. Ponadto w pracy podjęto próbę identyfikacji
wewnętrznych demograficznych i społeczno-ekonomicznych determinant popytu na hotele i restauracje
w gospodarstwach domowych rolników. Analizy przeprowadzono na podstawie nieidentyfikowalnych
danych pochodzących z badania Budżetów gospodarstw domowych przeprowadzonych przez GUS w
latach 2005, 2010 i 2015.
The study aimed to assess changes in the incidence and the level of hotel and restaurant expenditure
in farmer household budgets between 2005, 2010, and 2015 against the backdrop of other socio-economic
groups. Moreover, an attempt was made to identify preference-shaping demographic, social and economic
determinants of the demand for these services. The analysis drew on source data from individual microdata
of Household Budget Survey conducted by the Central Statistical Office in 2005, 2010, and 2015.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00