Porównanie plonowania wybranych gatunków roślin strączkowych w warunkach glebowo-klimatycznych województwa rzeszowskiego Comparison of yielding of selected species of legumes in Rzeszow province soil-climate conditions
In 1993-1995 period the experiments to aim at comparison of yielding and feeding value of Vicia faba ssp. minor and Lathy rus sativus as a kind less widespread in cultivation were carried out. The Polish kind of Vicia faba ssp. minor ripend after 120-121 days, Lathyrus sativus after 131 days of vegetation. From Vicia faba ssp. minor the highest yield of seeds charactized cultivar Inovec and Lathyrus sativus cultivar Max. The protein total yield and the energetic value of yield were like to yielding.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00