Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Porównanie plonowania wybranych gatunków roślin strączkowych w warunkach glebowo-klimatycznych województwa rzeszowskiego

Tytuł:
Porównanie plonowania wybranych gatunków roślin strączkowych w warunkach glebowo-klimatycznych województwa rzeszowskiego
Comparison of yielding of selected species of legumes in Rzeszow province soil-climate conditions
Autorzy:
Bobrecka-Jamro, D.
Szpunar-Krok, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/799107.pdf
Data publikacji:
1997
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Tematy:
rosliny straczkowe
bobik
ledzwian siewny
gatunki roslin
plonowanie
wartosc pokarmowa
cechy morfologiczne
warunki glebowo-atmosferyczne
woj.rzeszowskie
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1997, 439
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In 1993-1995 period the experiments to aim at comparison of yielding and feeding value of Vicia faba ssp. minor and Lathy rus sativus as a kind less widespread in cultivation were carried out. The Polish kind of Vicia faba ssp. minor ripend after 120-121 days, Lathyrus sativus after 131 days of vegetation. From Vicia faba ssp. minor the highest yield of seeds charactized cultivar Inovec and Lathyrus sativus cultivar Max. The protein total yield and the energetic value of yield were like to yielding.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies