The present commentary is aimed at elucidating the terms made use of by Photius, the Patriarch of Constantinople, in the entry abyrtake included in his Lexicon. The authors of the study maintain that abyrtake was a sauce of Medic (i.e. Persian) origin, which might have been known to the Greeks even before the VIth century but eventually beeame popular in the IVth, BC. It was a luxury dish eonsisting of vinegar, eress, garlic, mustard, raisins and salted capers.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00