The total concentrations of BDEs in Baltic herring, caught in different years
(2002–08) from various areas of the Baltic, and in Atlantic herring (2006) can
be reasonably well described by a single concentration vs weight relationship.
Samples collected a few years earlier and analysed by others show a slightly different
relationship. This indicates that the weight of the fish is an important factor
determining the level of contamination and that the contamination apparently did
not increase between 1999 and 2008. However, two Baltic herring samples collected
in 2007 contained, for reasons unknown, very high concentrations of BDE 209. The
BDE profiles (concentrations scaled to a sum of 100) varied a great deal. It is
impossible to determine how much of this variation is real and how much is caused
by errors in the analyses. The concentration of the BDE 75 was much higher in
the Atlantic than in the Baltic herring. Even after taking this into consideration,
however, the BDE profile in Atlantic herring is different from the BDE profiles in
Baltic herring.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00