Wraz ze zmieniającym się stylem życia konsumentów, wzrostem wartości czasu
poświęcanego na przygotowywanie posiłków czy polepszaniem się standardu życia
części społeczeństwa, większego znaczenia w odżywianiu nabierają produkty szybkie
i wygodne w przygotowaniu. O popularności tej grupy żywności świadczą także: jej łatwa
dostępność, duża różnorodność oraz walory związane z krótką obróbką kulinarną.
The article describes the origins and essence of convenience food, its classifications,
and consumer opinions and attitudes. It was concluded that, despite the universality
and the unflagging popularity of convenience foods, there is the view that users of this
category of products have very different levels of knowledge about its nature and nutritional
value and health. Contemporary consumers strongly and positively perceive it,
show great knowledge of different types and attributes. Though, the most important reasons
are connected with the fact that they come back home late due to their absorbing
work and have no time for food preparation. Thus convenience food is easy and fast. The
availability of a wide and diverse offer is also very significant.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00