This study presents the preparation of 1-(5-azido-1H-1,2,4-triazol-3yl)tetrazole (5) from commercially available chemicals in a five step synthesis. The energetic title compound was comprehensively characterized by various means, including vibrational (IR, Raman) and multinuclear (1H, 13C, 14N, 15N) NMR spectroscopy, mass spectrometry and differential scanning calorimetry. The sensitivities towards various outer stimuli (impact, friction) were determined according to BAM standards. The enthalpy of formation was calculated at the CBS-4M level of theory.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00