Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Optimization of Chemical Composition of the Mould Powder for Casting Ø 170 mm Billets from C45 Steel

Tytuł:
Optimization of Chemical Composition of the Mould Powder for Casting Ø 170 mm Billets from C45 Steel
Autorzy:
Kania, H.
Nowacki, K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/353893.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
CC process
mould powder
lubrication
round billets
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2016, 61, 4; 2083-2090
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Physico-chemical properties of mould powders and assumed casting parameters for the particular steel grade influence the way of lubricating the surface of the skin of concast billets formed in the mould, as well as heat transfer along its circumference. The paper presents research which main aim was to improve the surface quality of continuous casting round billets (Ø 170 mm) cast from C45 steel. Improvement of the surface quality can be obtained by designing the chemical composition of mould powder for local casting conditions and the technical and technological parameters of CC equipment. Based on the experimental casting from C45 medium carbon steel it was found that there are relationships between the physicochemical properties of mould powder and intensity of skin lubrication and heat transmission to the mould wall.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies