W pracy przedstawiono wyniki ługowania oszlifowanych nasion buraka ćwikłowego w aparacie okresowym i w półciągłej kolumnie dyfuzyjnej. Oszlifowane nasiona ługowano wodą przemysłową w temperaturze 20°C i w czasie 6 godz. Uzyskano poprawę energii i zdolności kiełkowania.
The paper presents the results of leaching ground red beet seeds in a periodical device and semi-continuous diffusion column. Ground seeds were leached with industrial water at a temperature of 20°C for 6 hours. Improvement of energy and sprouting capability was achieved.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00