Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena wpływu temperatury chłodzenia na wytrzymałość kinetyczną granul

Tytuł:
Ocena wpływu temperatury chłodzenia na wytrzymałość kinetyczną granul
Evaluation of cooling temperature effect on granulated fodder
Autorzy:
Rynkiewicz, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/287555.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
pasza granulowana
wytrzymałość kinetyczna
granula
granulated fodder
granulate kinetic strength
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2007, R. 11, nr 6 (94), 6 (94); 223-229
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy opisano badania wytrzymałości kinetycznej pasz granulowanych w zależności od temperatury chłodzenia. Badania przeprowadzono na mieszankach granulowanych o składzie m i n, w różnych porach roku. Przeprowadzony eksperyment wykazał, że wzrost temperatury chłodzenia granulatu po procesie granulowania, spowodował obniżenie wytrzymałości kinetycznej granul.

The paper describes testing of kinetic strength of granulated fodders depending on cooling temperature. Testing was conducted with granulated mixtures, o composition m and n, within various seasons of the year. The experiment indicated that the increase of granulated material cooling temperature upon granulation operation resulted in a decrease of kinetic strength of granules.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies