Ocena stopnia zabrudzenia i skuteczność mycia powierzchni ze stali kwasoodpornej Evaluation of dirtiness degree and washing effectiveness of acid-proof steel surfaces
W pracy przedstawiono najczęściej występujące zabrudzenia w przemyśle spożywczym oraz metody ich oceny. Celem przeprowadzonych badań było poszukiwanie metod oceny stanu zabrudzenia i skuteczności mycia powierzchni ze stali kwasoodpornej brudzonych różnymi czynnikami. Oceniano również trudność w usuwaniu zabrudzeń. Badania przeprowadzono w odniesieniu do zabrudzeń powierzchni ze stali nierdzewnej.
Paper presented the kinds of dirtiness occurring most often in food processing industry as well as the methods of their assessment. The study aimed at searching for the methods to evaluate the dirtiness level and effectiveness of washing acid-proof steel surfaces dirtied by various factors. Arduousness of dirt’s removal was also assessed. All the tests dealt with the dirtiness of stainless steel surfaces.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00