Wybrane wskaźniki fizykochemiczne i jakościowe śledzi z rejonów połowowych na południowym Bałtyku ® Selected physicochemical and quality indicators of herring from fishery areas in south Baltic®
W artykule przedstawiono wyniki badań wybranych wskaźników
fizykochemicznych, jakościowych i technologicznych
prób śledzi bałtyckich dostarczonych przez polskie jednostki
rybackie w 2016 roku. Badania wykazały duże zróżnicowanie
jakości, podstawowego składu chemicznego, parametrów
morfometrycznych i wskaźników technologicznych prób śledzi
poławianych w określonych sezonach i rejonach połowowych
południowego Bałtyku.
The article presents the results of research on several selected
physicochemical, qualitative and technological indicators of
herring samples provided by Polish fishing vessels in 2016.
The research showed a high diversity of quality, basic chemical
composition, morphometric parameters and technological
indicators of herring samples caught in certain seasons and
fishing areas of the south Baltic.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00