W artykule przedstawione zostały badania jakościowe – fizykochemiczne
miodów takie jak: wilgotność, kwasowość, zanieczyszczenia
mechaniczne oraz badania zafałszowań miodów
naturalnych skrobią i sacharozą. Przebadano i przedstawiono
wyniki badań 4 odmian miodu naturalnego: lipowego,
wrzosowego, akacjowego i spadziowego.
The paper presents qualitative – physicochemical tests of
honey such as: moisture, acidity, mechanical impurities of
honey and research on adulterations of natural honey with
starch and sucrose. Four varieties of natural honey were
tested and presented: linden, heather, acacia and honeydew.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00