Hydrokoloidy w kształtowaniu właściwości odtwarzanych suszy owocowych na przykładzie gruszek ® The use of hydrocolloid solutions during the rehydration of the dried fruits gives the desired degree of hydration®
Wykorzystanie roztworów hydrokoloidów podczas rehydracji
suszy pozwala uzyskać pożądany stopień ich uwodnienia.
Natomiast dobierając parametry procesu można ograniczyć
ubytki cennych rozpuszczalnych składników suchej substancji
do otaczającego środowiska oraz kształtować właściwości
gotowego produktu poprzez zastosowanie odpowiedniego
hydrokoloidu.
While selecting the process parameters, it is possible to reduce
the losses of valuable soluble components of dry substance
into the surrounding environment and to form the properties
of the finished product by using the appropriate hydrocolloid.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00