Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena petycji w sprawie zmiany ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia

Tytuł:
Ocena petycji w sprawie zmiany ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia
Evaluation of a petition regarding the amendment of the Act on Food Safety and Nutrition
Autorzy:
Waszczuk-Napiórkowska, Jolanta
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2206401.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Kancelaria Sejmu. Biuro Analiz Sejmowych
Tematy:
petition
health
food
Źródło:
Zeszyty Prawnicze BAS; 2020, 1(65); 126-131
1896-9852
2082-064X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The authors of the petition postulate an amendment to the act by introducing a ban on the production and sale in Poland of food products containing carcinogenic palm oil. In the opinion of the author, the postulate to introduce a total ban on the production and sale of food products containing palm oil in the Republic of Poland seems too far-reaching. However, it is worth to consider introducing rules that would contribute to limiting the content of this oil in food products.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies