Batteries are electric cells that use a reversible electrochemical process. One of the important components in the battery is the electrode. Electrodes in conventional batteries generally contain the B3 material. This study aimed to produce and characterize the bioelectrolytes made from blood clam shells and sugarcane bagasse. This study consisted of four stages, namely the stage of calcination of blood clam shells, the stage of hydrolysis of sugarcane bagasse, the stage of making bioelectrolyte paste, and the stage of test parameters. The test parameters performed included calcined blood clam shell morphology analysis using SEM, composition and mineral analysis on blood clam shell ash using XRF (X-Ray Fluorcence), analysis using UV-Vis spectrophotometry, and analysis using FTIR spectrophotometry. The characterization of the bioelectrolytes was tested using an AVOmeter or a multimeter connected using a connecting cable and an alligator clip. The best bioelectrolyte results were obtained using a reaction time of 90 minutes and a concentration of acid solution 30% (v/v) with a mixture of shell ash and sugarcane bagasse paste in 1:1 ratio. The best power produced was 0.02 watts.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00