Breeding relevant methods were developed or adapted for a comprehensive characterization of rye quality. In addition to classical chemical methods, necessary for calibration of NIR-spectrometer, a single kernel characterization system (SKCS) and a colour measuring instrument was used. NIR calibrations are calculated for yield, weight, size, shape and hardness (toughness) of rye grains, composition (protein, starch and arabinoxylans), colour and sprouting parameters.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00