Durum wheat grains are in demand on the international market because they exhibit exceptional quality traits, which make them suitable for use in the pasta industry. Most Polish pasta producers import the necessary raw material from other countries (e.g. Italy). However, it is also possible to grow durum wheat under the conditions of Poland, as cultivars that can be successfully cultivated under these climatic conditions, as well as those that can overwinter successfully, have already been grown. When compared with the common wheat, durum wheat performs much better in terms of yellow pigments, gluten, glassiness and grain hardness. Under Poland’s conditions, it yields lower than common wheat, but the grain reaches a higher price. It should be stated that durum wheat is an important cereal, whose grain is used mainly for pasta and semolina production. The aim of this study is to characterise the method cultivation, cultivation possibilities, and usage of durum wheat grains.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00