Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Opracowanie treningu relaksacyjnego w formie nagrania audio (SAT-relax) na podstawie założeń treningu autogennego Schultza

Tytuł:
Opracowanie treningu relaksacyjnego w formie nagrania audio (SAT-relax) na podstawie założeń treningu autogennego Schultza
Autorzy:
Litwic-Kaminska, Kamila
Kotyśko, Martyna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2129225.pdf
Data publikacji:
2021
Wydawca:
Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
Tematy:
relaksacja
trening autogenny
trening mentalny
Źródło:
Polskie Forum Psychologiczne; 2021, XXVI, 4; 421-432
1642-1043
Język:
polski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Głównym celem artykułu było opisanie założeń i procedury przygotowania zmodyfikowanej (skróconej) wersji treningu autogennego Schultza w formie nagrania audio (nazwanego SAT-relax). W pierwszej kolejności przedstawione zostały założenia treningu autogennego opracowanego przez Schultza. Po drugie, opisano przygotowanie i treść nagrania audio, wskazując na związek z oryginalnym treningiem autogennym Schultza. Następnie przedstawiono proces doboru podkładu muzycznego (kierując się kryteriami technicznymi wskazanymi w literaturze oraz oceną merytoryczną sędziów kompetentnych). W artykule przedstawiono również przegląd korzyści wynikających z treningu autogennego oraz wskazań i przeciwwskazań do jego stosowania.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies