This study determines the genetic diversity of 20landraces and released cultivars of tomato
collected from Market places and research institutes in Nigeria. Ion homeostasis and
cytotoxic sequestration significantly (P>0.05) affected by concentration of salt in a
concentration dependent manner. Accumulation of Na+, Cl-, K+ and Ca2+ ions increased
in salt treated groups (30 and 60 mg/L of NaCl) as compared to controls. Potassium ion
uptake was salt concentration dependent in all cultivars; the magnitude of Na+/K+ levels
is lower in released cultivars than in landraces cultivars. It can be concluded from these
findings that Na+ was compartmentalized both in tomato by membrane transporters and
that low level was a good indicator of salt tolerant in tomato genotype studied.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00