The aim of this work was to compare free radical properties of some model neuromelanins obtained from dopamine and its mixture with 5-S-cysteinyldopamine in various molar ratios. The EPR method was used in these investigations; the samples were detected at X and K bands. The parameters of EPR spectra, free radicals concentrations in air and in vacuum, the influence of microwave power and temperature on intensity of resonance signals were measured.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00