Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Enzymy w chemii analitycznej

Tytuł:
Enzymy w chemii analitycznej
Enzymes in analytical chemistry
Autorzy:
Koncki, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/171630.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Chemiczne
Tematy:
enzymy
bioczujniki
analiza przepływowa
hemodializa
Błękit Pruski
fosfatazy
analityka kliniczna
analityka biomedyczna
enzymes
biosensors
flow analysis
hemodialysis
Prussian blue
phosphatases
clinical analysis
biomedical analysis
Źródło:
Wiadomości Chemiczne; 2015, 69, 9-10; 653-670
0043-5104
2300-0295
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
There are three main fields of modern analytical chemistry where enzymes are presented: (1) biorecognition, biosensing and biodetection schemes, especially important in case of biosensors, (2) enzymes as analytes, and (3) enzymes as markers in immune- and genoanalysis. These analytical fields could be illustrated by the research of bioanalytics group supervised by professor Stanisław Głąb.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies