Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Detection of radiation treatment of dry plant extracts by thermoluminescence and pulsed photostimulated luminescence. Comparative study

Tytuł:
Detection of radiation treatment of dry plant extracts by thermoluminescence and pulsed photostimulated luminescence. Comparative study
Autorzy:
Lehner, K.
Malec-Czechowska, K.
Stachowicz, W.
Guzik, G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/148034.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Instytut Chemii i Techniki Jądrowej
Tematy:
plant extract
detection
irradiation
thermoluminescence
photostimulated luminescence
Źródło:
Nukleonika; 2009, 54, 2; 99-105
0029-5922
1508-5791
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Results of the examination of the variety of dry plant extracts (Thyme extract, Celery seed extract, Artichoke extract, Citrus aurantium extract and others) by two different detection methods are described. Both PSL and TL methods are presented and discussed. Comparative study based on the analysis of the results obtained by thermoluminescence (TL) and photostimulated luminescence (PSL) measurements delivered the arguments that preselection of detection methods based on model studies is rational to be adapted in analytical laboratories specialized in the detection of irradiated foods.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies