Proximate composition of the three green seaweeds viz., Chaetomorpha aerea,
Enteromorpha intestinalis, Enteromorpha compressa one brown seaweed Dictyota dichotoma and
one red seaweed Gracilaria corticata was investigated by determination of protein, carbohydrates,
lipid, moisture and ash content. In the present study, the total protein was recarded upper most in E.
intestinalis and bare minimum in E. compressa. The maximum carbohydrates recorded in C. aerea
and minimum in G. corticata. The lipid content was acquired upper limit in E. compressa and least
in C. aerea. The ash and moisture content in following of 5 different seaweeds are as follows:
7.45mg/g, 3.91mg/g were recorded in the C. aerea, 8.52mg/g, 3.42mg/g in the E. intestinalis,
8.58mg/g, 3.75mg/g in the E. compressa, 9.47mg/g, 4.23mg/g in the D. dichotoma and 6.95mg/g,
3.98mg/g in G. corticata. The proximate composition of 5 different seaweed species exhibited high
nutritional value for human consumption.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00