Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparing the rate of growth and metabolic efficiency of yeast experiencing environmental stress or genetic damage

Tytuł:
Comparing the rate of growth and metabolic efficiency of yeast experiencing environmental stress or genetic damage
Autorzy:
Sendra, Kacper
Jakubowska, Agata
Korona, Ryszard
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1039463.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
fitness cost
growth rate
metabolic efficiency
environmental stress
chemical stress
gene deletion
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2013, 60, 4; 665-669
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Physical stresses, toxic substances, and mutations can cause marked decline in the rate of growth (RG). We report that the efficiency of growth (EG), i.e. converting glucose into biomass, responds less profoundly. It remains nearly unaffected for some physical and chemical stresses, but decreases substantially for others, specifically those affecting membrane integrity or ion homeostasis. Mutations (gene deletions) can heavily reduce RG, but much less EG. Moreover, there is no apparent relation between the function of deleted gene and EG. Generally, assays of EG appear as more laborious, less precise, and less informative than those of RG.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies