Study presented here demonstrates the ability of three newly isolated strains, obtained from environmental probes (manure, bottom sediment, and food waste) and identified as Clostridium bifermentans, Clostridium butyricum, and Hafnia alvei, to synthesize 1,3-propanediol (1,3-PD), organic acids (such as lactic, acetic, fumaric, succinic, and butyric acids), and ethanol from glycerol. The production of 1,3-PD as well as the glycerol pathways in C. bifermentans and H. alvei cells have not been investigated and described yet by others. Moreover, there is no data in the available literature on the products of glycerol utilization by H. alvei and there is only some incoherent data (mainly from the first half of the twentieth century) about the ability of C. bifermentans to carry out glycerol degradation. Additionally, this study presents complete hypothetical glycerol pathways and the basic fermentation kinetic parameters (such as yield and productivity) for both strains as well as for the newly isolated C. butyricum strain.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00