Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Polowe wyposażenie kuchenne żołnierza Robotniczo-Chłopskiej Armii Czerwonej 1922-1945

Tytuł:
Polowe wyposażenie kuchenne żołnierza Robotniczo-Chłopskiej Armii Czerwonej 1922-1945
Autorzy:
Karczewski, Piotr.
Powiązania:
Zeszyt Naukowy / Muzeum Wojska w Białymstoku 2020, z. 33, s. 131-177
Data publikacji:
2019
Tematy:
Armia Czerwona
Żołnierze
Żywienie w wojsku
Oporządzenie żołnierskie
Manierka
Menażka
Artykuł problemowy
Artykuł z czasopisma historycznego
Artykuł z czasopisma wojskowego
Język:
streszczenie w języku angielskim.
Dostawca treści:
Bibliografia CBW
Artykuł
Artykuł omawia polowe oporządzenie żołnierskie w Armii Czerwonej, począwszy od 1922 do 1945 roku. Autor artykułu przedstawia zachodzące zmiany w kształcie manierek, menażek, kociołków i kubków, których używali piechurzy. Źródłem informacji były specjalistyczne rosyjskie fora internetowe i portale aukcyjne.

Fotografie.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies